Политика за приватност

Кои сме ние

Нашата адреса на веб-страница е: https://dekorama.design

Политиката на https://dekorama.design. е насочена кон заштита на приватноста на посетителите на веб сајтот https://dekorama.design. Ве молиме да ја прочитате Политиката на приватност во која е објаснето како ги користиме и како ги заштитуваме вашите лични податоци. Со посета на нашиот сајт или користење на нашите услуги вие се согласувате на собирање и користење на вашите информации како што е утврдено во оваа политика.

Контролор на збирки на лични податоци Контролор на личните податоци е Агенцијата за заштита на личните податоци (во натамошниот текст:АЗЛП), со седиште на бул. Гоце Делчев 18, Скопје, Република Северна Македонија. АЗЛП е самостоен и независен државен орган посветен на заштитата на обработката на личните податоци и приватноста на физичките лица. Личните податоци се обработуваат во согласност со одредбите од Законот за заштита на лични податоци.

Кои лични податоци ги собираме и зошто ги собираме

Коментари

Кога посетителите оставаат коментари на страницата, ние ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, а исто така и IP адресата на посетителот и низата на агентот за корисник на прелистувачот за да помогнат во откривањето на несакани информации.

Анонимизирана низа креирана од вашата адреса за е-пошта (исто така наречена хаш) може да биде дадена на услугата Gravatar за да види дали ја користите. Политиката за приватност на услугата Gravatar е достапна тука: https://automattic.com/privacy/. По одобрување на вашиот коментар, вашата слика на профилот е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Медиуми

Ако поставувате слики на веб-страницата, треба да избегнувате поставување слики со вградени податоци за локација (EXIF GPS). Посетителите на веб-страницата можат да преземаат и извлекуваат какви било податоци за локација од слики на веб-страницата.

Формулари за контакт

Колачиња

Ако оставите коментар на нашата страница, можете да се одлучите за зачувување на вашето име, адреса за е-пошта и веб-страница во колачињата. Овие се за ваша погодност за да не мора повторно да ги пополнувате вашите податоци кога ќе оставите друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година.

Ако ја посетите нашата страница за најавување, ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се отфрла кога ќе го затворите прелистувачот.

Кога ќе се најавите, ние исто така ќе поставиме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најавување и изборот на вашиот екран. Колачињата за најавување траат два дена, а колачињата за опции на екранот траат една година. Ако изберете „Запомни ме“, вашето најавување ќе трае две недели. Ако се одјавите од вашата сметка, колачињата за најавување ќе бидат отстранети.

Ако уредувате или објавувате статија, дополнително колаче ќе се зачува во вашиот прелистувач. Ова колаче не содржи лични податоци и едноставно го означува ID-то на објавата на статијата што ја уредувавте. Истекува по 1 ден.

Вградена содржина од други веб-страници

Написите на оваа страница може да вклучуваат вградена содржина (на пр. Видеа, слики, написи, итн.). Вградената содржина од другите веб-страници се однесува на ист начин како да посетителот ја посетил другата веб-страница.

Овие веб-страници можат да собираат податоци за вас, да користат колачиња, да вметнуваат дополнително следење од трети страни и да ја следат вашата интеракција со таа вградена содржина, вклучително и следење на вашата интеракција со вградената содржина доколку имате сметка и сте најавени на таа веб-страница.

Аналитика

Со кого ги споделуваме вашите податоци

Пристапување и коригирање на вашите лични податоциСо логирање на вашиот профил можете да ги промените или избришете вашите податоци кои претходно сте ги внеле при првата регистрација. Единствено нешто што не можете да промените е вашата маил адреса. Доколку сакате да го користите вашиот профил со друга маил адреса, ќе мора одново да креирате нов профил со новата маил адреса и вашите податоци. Доколку сакате да го деактивирате или отстраните профилот може да испратите барање на Info@dekorama.design. Ние ќе ги чуваме вашите лични податоци се додека профилот е активен.

При онлајн плаќање на вашите нарачки доколку одберете зачувување на податоците од вашата платежна картичка на уредот преку кој се логирате, истите ќе бидат зачувани само на тој уред од кој сте се логирале и ние немаме апсолутно никаков пристап до истите.

Колку долго ги задржуваме вашите податоци

Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се задржуваат на неодредено време. Ова е така за да можеме автоматски да ги препознаваме и одобруваме следните коментари наместо да ги држиме во редот на модерирање.

За корисниците кои се регистрираат на нашата веб-страница (доколку ги има), ние исто така ги чуваме личните информации што ги даваат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да ги гледаат, уредуваат или бришат своите лични информации во секое време (освен што не можат да го променат своето корисничко име). Администраторите на веб-страниците исто така можат да ги видат и уредат тие информации.

Кои права ги имате над вашите податоци

Ако имате сметка на оваа страница или имате оставено коментари, можете да побарате да добиете извезена датотека со личните податоци што ги чуваме за вас, вклучувајќи ги и сите податоци што ни ги дадовте. Можете исто така да побарате да ги избришеме сите лични податоци што ги поседуваме за вас. Ова не вклучува никакви податоци што сме должни да ги чуваме за административни, правни или безбедносни цели.

Каде ги испраќаме вашите податоци

Коментарите на посетителите може да се проверат преку автоматска услуга за откривање на несакани пораки.

Вашите информации за контакт

Пристап до и исправување на вашите лични податоци Со најавување на вашата сметка можете да ги промените или избришете вашите податоци што претходно сте ги внеле при првата регистрација. Единственото нешто што не можете да го промените е вашата е-адреса. Ако сакате да ја користите вашата сметка со друга адреса за е-пошта, ќе мора повторно да создадете нова сметка со новата адреса за е-пошта и вашите детали. Ако сакате да ја деактивирате или отстраните сметката, можете да испратите барање до Info@dekorama.design. Ние ќе ги чуваме вашите лични податоци сè додека вашата сметка е активна. Кога плаќате за нарачки преку Интернет, доколку одлучите да ги зачувате податоците од вашата платежна картичка на уредот преку кој се најавувате, тие ќе бидат зачувани само на уредот од кој сте се најавиле и немаме апсолутно никаков пристап до нив.

Дополнителни информации

Како ги штитиме вашите податоци

Безбедност и задржување на податоци

Ние се трудиме да ги заштитиме вашите податоци од неовластен пристап и против незаконската обработка, случајно губење, уништување и оштетување. Ние ги задржуваме вашите информации за разумен период или колку што законот бара. Вие сте одговорни за одржување доверливост на вашата лозинка која сте ја одбрале за да ви овозможи пристап до одредени делови на веб-сајтот. Ние ве советуваме да не ја споделувате вашата лозинка со никого. Иако ние преземаме чекори за заштита на вашите информации, ние не може да ја гарантираме безбедноста на вашите податоци кои се пренесуваат на веб-сајтот; секој пренос е на ваш сопствен ризик.

Контакт

Ве молиме контактирајте не ако имате било какви прашања во врска со нашата Политика на приватност. Можете да не контактирате онлајн на info@dekorama.design. или директно до Љупчо Д. на sales@dekorama.design