Услуги

Совети и консултации

Поддршка при реновирање и адаптација на постоечки простории/објекти. Тоа подразбира дека заедно со клиентот ќе поразговараме за идеите и дилемите кои ги има, па откако заедно ќе ги разгледаме потенцијалните проблеми околу зададениот простор, ќе ги понудиме нашите најдобри и најсоодветни решенија околу просторната организација, изборот на бои, па сè до изборот на теписи, керамика, бела техника и сл.

Ентериерно уредување

Изработка на идејни и работни проекти. Бидејќи секој простор нуди многу можности, ние ќе ви ја понудиме најдобрата функционална организација преку изработка на 2D основи со распоред на мебел, на целиот простор и поединечно по соби, како и детални 2D прикази на мебелот во основа, изглед и пресек.

Просторни модели

3D визуелизација/фотореалистични рендери. Со цел да ви овозможиме најреалистична презентација и подобро да ви го доловиме новиот изглед на вашиот станбен или деловен простор, ви нудиме 3D фотореалистични рендери, со што ја преземате контролата во ваши раце да го менувате или трансформирате дизајнот согласно вашите желби, идеи и стил.

Мебел по мерка

Дозволете ни да дизајнираме и произведеме за Вас, мебел направен по мерка со модерен и функционален дизајн. Ние имаме искуство во дизајнирање и производство на разни видови мебел за станбени, корпоративни/комерцијални простории. Без разлика дали ви треба кујна, комода, гардеробер, библиотека, винарија или нешто друго, ние ќе ви помогнеме. Нашите искусен тим од дизајнери на мебел и мајстори ќе дизајнираат и и изработат мебел согласно вашиот буџет, желби и / или стил во согласност со вашите планови за реновирање или адаптација на просторот.

Процес на работа

  • Прва средба и бриф
  • Идеа и концепт
  • Дизајн и креирање

Прва средба со клиентот во живо или zoom (возбуда од идната соработка, истражување и размена на информации, дефинирање на очекувања). Иницијалната фаза на проектот вклучува првично запознавање со просторот/објектот (стан, куќа, деловен простор). Во оваа фаза ќе дознаеме повеќе за вашите желби, амбиции, временска рамка и ориентационен буџет на проектот, ќе подготвиме детален бриф и ќе ги идентификуваме вашите дизајн преференции.

Оваа фаза е почеток на креативниот процес. Во оваа фаза ќе ги разработиме арх. Основи за вашиот простор/објект и ќе почнеме да испитуваме дизајн стилови, влијанија и сл. Ќе креираме рендери и првични 3Д модели со сите аспекти на дизајнот. Груби цртежи, првичен избор на мебел и материјали, ќе се разработат и ќе се презентираат на клиентот за ревизија и одобрување.

После финалното одобрување на дизајнот во претходната фаза, преминуваме на детален дизајн со сите фини. Боите и завршните материјали се прецизираат, мебелот, текстурите, опрема и сл. Се избираат и се прави проценка на трошоци. Финалниот дизајн се презентира на клиентот за одобрување и/или помали корекции.

Тестемонијал