Блог

05
Сеп

Ефектите на икигаи во внатрешното уредување

Внатрешниот дизајн игра клучна улога во подобрувањето на квалитетот на живеење; бојата или текстурата влијаат на искуството на луѓето и како тие го чувстуваат просторот, соба дизајнирана со специфичен...

Повеќе
26
Авг

Made in Norway, Александра Кулзичка

Интервју со реставратор на мебел, Александра Кулзичка Како започнав? Го започнав мојот бизнис во 2015 година. Една година претходно јас и мојот партнер ја купивме првата куќа заедно. Бидејќи...

Повеќе
14
Авг

Интервју со Зоран Кардула

Здраво Зоран, дали го паметиш твојот прв цртеж/слика/илустрација? Постојано сум цртал, но како прв сериозен обид е портретот на Дали. Го работев со графитен молив и мислам дека за...

Повеќе
09
Мај

Бруталистички дизајн на ентериер и како да го вклучите во вашиот дом

Што е бруталистички внатрешен дизајн? Бруталистичкиот дизајн се појавува во 30-тите на ХХ век и повторно заживува во доцните 80-ти години. Сурови материјали и силните геометриски форми се повеќе...

Повеќе
06
Мај

Еклектичен дизајн на ентериер

Што е еклектичен внатрешен дизајн? Еклектично внатрешно уредување се однесува на мешање на различни стилови на ентериер дизајн или кога уредувањето е под влијание на различни историски периоди. Имено,...

Повеќе
06
Мај

Бруталистички ентериер на стан во Белград

Станот 47/1 се наоѓа на приземје во новоизградена станбена зграда на белградски Врачар. „Со проектот, во рамки на тензичната урбана структура на предметната локација, се трага по нетипична станбена...

Повеќе
13
Апр

Како до совршена кујна?

Голем број од сопствениците на домови планираат да ги реконструираат своите домови во блиска иднина и повеќето од нив сакаат да се фокусираат на кујната. Ова дефинитивно има смисла!...

Повеќе