Собата со виножито

Собата со виножито

Година: 2022
Локација: Скопје, Македонија
Софтвер: SketchUp, VRay
Клиент: Ј.В.

Тип на проект: Детска соба

Оваа соба за девојче е шармантен и пријатен простор кој ја отсликува нејзината живописна личност и креативен дух. Целиот мебел е организиран на двата долги спротивни ѕида: на првиот има единечен кревет со дополнителна тапацирана рамка во розова боја со нијанса на руменило, и фиока за дополнителен душек; од двете страни на креветот има големи плакари кои обезбедуваат доволно простор за складирање облека, чевли и додатоци. Ѕидот над креветот е покриен со декоративна фолија со приказ на виножито, која додава разигран и весел шмек во собата. На спротивниот ѕид има видлива плафонска греда обоена во иста розова нијанса како и тапацираната рамка на креветот, што дава суптилен и елегантен акцент на собата. Под гредата има функционална работна маса со отворени полици над неа, ТВ комода со фиоки и врати, која истовремено служи како полица за книги, играчки и украсни предмети, како и мал плакар за јакни и ранци во аголот, кој помага собата да биде уредна и организирана. Целокупниот дизајн на собата е забавен, функционален и инспиративен, обезбедувајќи ѝ на малата девојка удобна и стимулативна средина за опуштање, учење и изразување.

 

Сподели: