Еднособен стан – Анкона,Италија (1ва верзија)

Еднособен стан

Година2021
ЛокацијаАнкона, Италија
Користен софтверSketchUp, VRay, Autocad
КлиентН.Н.
Тип на проектСтан за домување

Стан со вкупна површина од 50m2 (дневна, со кујна и трпезарија 31 м2).

Во првото решение кујната, иако се наоѓа во истиот отворен простор, физички и визуелно е одделена од дневниот простор со ѕид; сепак, со употреба на дрвени греди и неутрални бои внесена е топлина во просторот. Материјалите кои се користат се крем фарбан медијапан во мат финиш и дрвен фурнир, нагласени со метална галантерија во црна боја и ѕид обложен со буња од травертин.

Слика на Валентина Илијевска.

Погледнете го второто решение

 

Сподели: