Еднособен стан – Анкона,Италија (2ра верзија)

Еднособен стан

Година2021
ЛокацијаАнкона, Италија
Користен софтверSketchUp, VRay, Autocad
КлиентН.Н.
Тип на проектСтан за домување

Стан со вкупна површина од 50m2 (дневна, со кујна и трпезарија 31 м2).

Во второто решение предложивме отвор со застаклена преграда за да се добие визуелно поврзување на двете функционални единици. Ова решение отвори простор за поставување и на мала трпезариска маса, наместо шанкот од првото решение. Користевме неутрална шема на бои со маслинесто зелена како акцентна боја.

Слики на Андријана Мациев.

Погледнете го првото решение

Сподели: