Спална соба со детали во неокласичен стил

Спална соба со детали во неокласичен стил

Година: 2022
Локација: Скопје, Македонија
Софтвер: SketchUp, VRay
Клиент: Р.Т.

Тип на проект: Спална соба

Првото нешто што паѓа во очи по влегувањето во оваа соба е медијапанската ѕидна облога во кралско сина нијанса на десната страна од креветот, која додава боја на инаку неутралната палета на собата, создавајќи впечатлив контраст со светлиот мебел. На едната страна од креветот е поставен прекрасен гардеробер во неокласичен стил со врати и фиоки, а дизајнот на фронтовите додава старовременски шарм во собата. Од другата страна на креветот, има ниска мермерна масичка, совршено пропорционална за на неа да може да се постави светилка, книга или чаша вода. Во аголот на собата има уште еден мермерен кубус, малку повисок од страничната маса. Овој скулптурален елемент во просторот обезбедува дополнителна површина за украсни предмети како вазна или свеќа. Наспроти креветот има две тапацирани фотелји, сместени околу елегантна месингана масичка за кафе од Каре. Генерално, оваа спална соба е неверојатен и привлечен простор, со мешавина од класични и современи елементи на дизајнот. Комбинацијата на мебел во беж нијанси, сини облоги на ѕидовите и месинг акценти создава кохезивна и елегантна естетика, додека големите прозорци ја преплавуваат просторијата со природна светлина, создавајќи топла и привлечна атмосфера.

 

Сподели: