Спална соба со фототапет

Спална соба со фототапет

Година: 2022
Локација: Скопје, Македонија
Софтвер: SketchUp, VRay
Клиент: Р.Т.

Тип на проект: Спална соба

Оваа спална соба е неверојатен и софистициран простор кој комбинира храбар дизајн со смирувачки елементи. Како што влегувате во неа, погледот ви го привлекува акцентниот ѕид зад креветот: црно-белиот фототапет прикажува маглива шума, со дрвја кои се чини дека избледуваат во маглата, впечатлив и храбар дизајн кој додава драматичност во просторот. Останатите ѕидови се обоени во нежна зелена нијанса на нане. Оваа шема на бои создава мирна и релаксирачка атмосфера која е совршена за спална соба, а целокупниот ефект е мирен и софистициран.
Наспроти креветот е гардеробер со лизгачки врати кои се поделени во две зони: горната зона на вратите е изработена од оплеменета иверица во впечатлива оникс сива нијанса која додава боја на просторот; долната зона на вратите е изработена од оплеменета иверица во дрвен декор со сивкаст тон кој внесува природна текстура и топлина.
На едната страна од креветот има мала сива наткасна која ги надополнува вратите на гардероберот. Висечката светилка над наткасната обезбедува мека, топла светлина за читање или релаксација. Од другата страна на креветот има подна светилка која обезбедува дополнително осветлување, а модерната комода во истата оникс сива нијанса обезбедува дополнителен простор за складирање и додава елегантно и модерно чувство на собата.
Конечно, црниот радијатор на истиот ѕид како и гардероберот, покрај функцијата, додава и кон модерната естетика на собата.

 

Сподели: