Детска соба со океанска тема

Детска соба со океанска тема

Година: 2022
Локација: Скопје, Македонија
Софтвер: SketchUp, VRay
Клиент: А.К.

Тип на проект: Детска соба

Добредојдовте во совршената детска соба за две братчиња! Оваа соба е дизајнирана да буди лесно и воздушесто чувство, со океанска тема која сигурно ќе инспирира креативност и имагинација. Собата има два удобни кревети, позиционирани паралелно еден наспроти друг, со стилски плакар помеѓу нив што обезбедува доволно простор за складирање облека и играчки.
Плакарот е изработен од светло багремово дрво, со бели и сини врати, што одлично ја надополнува шемата на бои на собата. Тапетите потсетуваат на океанот, додека останатите бели ѕидови овозможуваат чисто и свежо чувство во собата. Работното биро е поставено на спротивниот ѕид од плакарот, обезбедувајќи тивок и мирен простор за домашни задачи или креативни проекти.
Бирото е специјално дизајнирано во три дела: комода со многу фиоки, горната површина изработена од багремово дрво фиксирана на ѕидот и бело биро со метална рамка помеѓу комодата и плотната што може да се извлече за да се користи како работна површина, но и повторно да се врати назад кога ќе се заврши со работата и ќе им треба простор.
Генерално, оваа детска соба е совршен спој на функционалност, удобност и креативност, со забавен тапет кој додава разигран допир во собата, додека прекрасната комбинација од багремово дрво, бела и сина боја дава чисто и свежо чувство кое сигурно ќе инспирира.

 

Сподели: