12,000.00ден

“Линии 2” Ерина Богоева

Категории ,

Опис

Име: “Линии 2”

Техника: дигиталнa фотографиja испечатенa на високовалитетна Canon фотохартија во димензии 90х60цм (само фотографија),  врамена со бело пастпарту и црна рамка е со димензии 100х70цм.

Година: 2017

Секоја фотографија е испечатена само во еден примерок, а понудените примероци биле дел од изложби во Музејот на Современата Уметност и Младинскиот Културен Центар во Скопје.

Доколку имате било какви прашања поврзани со купувањето на сликата ве молиме контактирајте на info@dekorama.design

Пишете ни!

Дополнителни информации

Димензија

1000х700мм

Испорака

Во цената не е вклучена испораката надвор од Скопје

Опис

Објективот на Ерина Богоева ја доловува душата на Скопје или на градот преку неговите архитектонски чуда. Перспективата е ниска, од нивото на земјата, гледајќи нагоре помеѓу зградата ПТТ во бруталистички стил – смели геометриски форми, крути линии и повторувачки обрасци. Монохроматската палета и сенките даваат длабочина и драма.
Отсуството на боја ни овозможува да се фокусираме на суровоста на зградите.

Фотографијата предизвикува мешавина на стравопочит и размислување.
Овие бруталистички структури доминираат во урбаниот пејзаж, стојат и како функционални згради и како скулптурни форми.
Играта на светлина и сенката создава интригантна интеракција помеѓу цврстината и празнината.

П.С. Брутализмот се појави во средината на 20 век и често симболизира сила, издржливост и општествени идеали?!.