60,000.00ден

„Подем“ Маја Танева

Опис

Име: „Подем”

Техника: метал на плексиглас постамент

Година: 2022

Доколку имате било какви прашања поврзани со купувањето на сликата ве молиме контактирајте на info@dekorama.design

 

Пишете ни!

Дополнителни информации

Димензија

1600х600×600мм

Испорака

Во цената не е вклучена испораката надвор од Скопје

Опис

„Подем“ беше создадена во период од 10 месеци, започната во 2021 година и конечно завршена во јануари 2022 година, по интензивни 4 дена на проучување на движењето на формата, рамнотежата на положбата и волуменот, композицијата на „Подем“ е создадена.

„Ascent“-„Подем“ беше изложена на „19-ти Зимски Салон“ во февруари 2022 година, а подоцна беше дел од самостојната изложбата на Танева „Асиметрична Нота на Нежноста“ во Октомври 2022 година како една од водечките скулптури кои ја претставуваат совршената рамнотежа на нежност и асиметрична форма.

Рефлексијата на Нежност и Сила е совршена за поголеми простори, пространи канцеларии и големи сали. Оваа скулптура влијае на просторот со можност да се набљудува и открива од сите 360 степени, „Подем“ доловува искуство на постојано откривање.