Собата со пастелни мурали

Собата со пастелни мурали

Година: 2023
Локација: Скопје, Македонија
Софтвер: SketchUp, VRay
Клиент: Н.М.

Тип на проект: Детска соба

Добредојдовте во оваа шармантна и прекрасна соба дизајнирана за две сестрички! Од десната страна ве чекаат два единечни кревети, сместени еден до друг, а високата отворена полица умно го дели просторот за спиење, обезбедувајќи приватност без да го наруши чувството на пространост. На левата страна од собата, позади вратата, е сместен простран гардеробер после кој продолжуваат две елегантни работни маси кои обезбедуваат доволно простор за креативност и учење, а природната светлина која протекува низ прозорецот ги осветлува бироата и создава привлечен работен простор. Ѕидовите над креветите се облагородени со два различни мурали во смирувачки пастелни бои кои допринесуваат кон чувството на волшебност. Едниот мурал прикажува деликатни чевли за балерина, доловувајќи ја суштината на грациозноста и елеганцијата, додека другиот прикажува шармантни сцени на мала балерина која полетува на лебдечки балони. Оваа соба е хармоничен спој на удобност, функционалност и уметнички шмек, прилагоден да одговара на уникатните личности и потреби на двете мали девојки, нудејќи мало царство за инспирација и дружење.

 

Сподели: