12,000.00ден

“Контрасти 2” Ерина Богоева

Категории ,

Опис

Име: “Контрасти 2”

Техника: дигиталнa фотографиja испечатенa на високовалитетна Canon фотохартија во димензии 90х60цм (само фотографија),  врамена со бело пастпарту и црна рамка е со димензии 100х70цм.

Година: 2017

Секоја фотографија е испечатена само во еден примерок, а понудените примероци биле дел од изложби во Музејот на Современата Уметност и Младинскиот Културен Центар во Скопје.

Доколку имате било какви прашања поврзани со купувањето на сликата ве молиме контактирајте на info@dekorama.design

Пишете ни!

Дополнителни информации

Димензија

1000х700мм

Испорака

Во цената не е вклучена испораката надвор од Скопје

Опис

Контрасти 2

Фотографијата Контрасти 2 силно ги користи вертикалните линии. Високата кула зазема најголем дел од рамката и заедно со вертикалните линии создава чувство на висина и стабилност.
Контрастот помеѓу светлите и темните области на фотографијата е одличен. Кулата е силно осветлена, додека небото е делумно облачно. Ова го привлекува погледот кон зградата и создава чувство на длабочина. Фотографијата е асиметрична. Зградата е надвор од центарот лево, што создава чувство на напнатост или нелагодност. Острината на црно-белата фотографија и асиметричната композиција може дополнително да предизвикаат чувство на нелагодност или изолација.

Црно-белата палета создава остра и безвременска атмосфера. Недостатокот на боја ги нагласува геометриските форми на зградата и ја прави помистериозна од фотографијата во боја.

Високата кула може да се гледа и како импозантна или монументална.

Ерина Богоева е од Скопје, Македонија и има фотографирано многу бруталистички згради во градот. Самото Скопје има сложена историја, а бруталистичката архитектура има значајна улога во таа историја.