Уметност/Art

03
Мај

Култни дански дизајнери (на мебел)

Силно под влијание на функционалните форми на Баухаус во Германија, данските дизајнери беа/се меѓу водечките во светот на дизајнот, посебно во областа на дизајнот на мебел и осветлување. Ова...

Повеќе
02
Мај

Неколку совети за совршена кујна

Кујната е простор кој ја продолжува традицијата на огништето поврзано со собирање на членовите на семејството. Поради нејзината улога на поврзување на семејството, треба да биде прикладно сместена во...

Повеќе
05
Дек

Интервју за блогот на Даибау

Доколку сакате да дознаете повеќе за 3Д визуелизација/3Д моделирање прочитајте во нашето интервку за блогот на Даибау. Што е 3D визуелизација? Архитектурата започнува со скица. Скицата е дел од...

Повеќе
25
Ное

Лагом и внатрешното уредување

Буквален превод на  ‘Lagom‘ од шведски е  „доволно, достаточно, адекватно или тамам,”. Кога велиме „лагом“ мислиме на едноставност и минимализам. Се однесува на скромно живеење, наместо расипно и живеење...

Повеќе
02
Окт

Ваби саби и внатрешното уредување

Во денешниот свет, каде што совршеноста и перфекцијата се на цена, постои еден концепт од далечна Јапонија што се издвојува со својата уникатност и длабоко значење. Ваби саби, како...

Повеќе
28
Јун

Мешање на модерни и vintage парчиња мебел: како да постигнете еклектичен ентериер дизајн

Комбинирање на модерни и vintage елементи во дизајнот на ентериер Во последниве години, има пораст на популарноста на инкорпорирање на модерни и vintage (стари или ретро) елементи во дизајнот...

Повеќе
27
Мај

Дизајнирање инспиративни работни простори за високотехнолошки компании: ослободување на креативноста и поттикнување успех

Во денешниот брз свет на технолошки компании, вклучителни и стартапите, дизајнот на работниот простор игра клучна улога во обликувањето на успехот и растот на овие компании. Добро дизајнираниот работен...

Повеќе