Спална соба

23
Апр

Револуционизирање на внатрешните простори – моќта на тапетите во модерниот ентериер дизајн

Омаж на Гонзо новинарството (на Хантер С. Томсон) Прицврстете се и држете се цврсто, потрошете неколку минути на книжевна забава, во чест на големиот Хантер С. Томпсон. ВИ =...

Повеќе
20
Апр

Персонализирани шеми на бои, неколку комбинации на бои инспирација за вашата канцеларија годинава

Во динамичниот свет на бизнисот, канцелариските простори еволуираа во повеќе од обични работни места. Тие сега ја претставуваат суштината, вредностите и културата на компанијата, сложено вткаени во ткивото на...

Повеќе
01
Апр

Употреба на црни или темни бои за ѕидови и тавани: тренд на дизајн кој додава драма и длабочина

Црната (вклучително и темните бои) веќе долго време се поврзува(ат) со елеганција и софистицираност. Овие бои можат да создадат драматичен и храбар ефект во секоја просторија, што ја прави...

Повеќе
28
Мар

Интервју со Филип Конески архитект и креативниот ум зад проектот “Сувенири Скопје”

Филип Конески, архитектот и креативниот ум зад проектот “Сувенири Скопје”, го внесе своето уметничко гледање на градот со дигитални илустрации од Скопје печатени на бетонски плочи. Преку овие уникатни...

Повеќе
28
Мар

Пјер Полин, визионерскиот дизајнер што ја редефинира уметноста на мебелот

Фотелја печурка (1959) Меѓу најпознатите дела на Полин е иконата „Фотелјата печурка или Ф560“. Создадена во 1959 година, овој револуционерен дизајн се одликуваше со неговата заоблена форма (во форма...

Повеќе
06
Мар

Максимализам, омаж на ексцентричниот стил на Ајрис Апфел во дизајнот на ентериери

Максимализмот е стил на дизајн кој ја слави смелоста, изобилството и еклектичната убавина. Додека минимализмот долго време доминира во светот на дизајнот на ентериер, максимализмот добива на популарност како...

Повеќе