Uncategorized

19
Мар

Муабет со Драган од Ми-ни-мо

Столчињата на Ми-ни-мо Здраво Драган, кажи ни нешто за себе? Здраво Декорама! Еве, како што споменав претходно, се викам Драган и сум модератор и еден од актуелните изведувачи на...

Повеќе
13
Мар

Made in Italy од Иранката Сами Солмаз

Интервју со Сами Солмаз, уметница од Техеран Сами кажи ми нешто за себе? – од каде си, нешто за твојот образовен и професионален background. Јас сум Иранка и живеам...

Повеќе
09
Ное

Интервју со Стивен Кари

Кратко интервју со Стивен Кари, документарен и фотограф на луѓе Стивен, кажи ми нешто за себе? Работам со фотографија од 1995 година и главно фотографирам луѓе и се занимавам...

Повеќе
08
Ное

An interview with Stephen Curry

Short interview with Stephen Curry, documentary & people photographer Tell me something about yourself?  I’ve been working with photography since 1995 and mainly cover documentary and people, but will...

Повеќе
04
Ное

Made in Macedonia, АНИДИМИ

Кратко интервју со Андријана Костова (Ани) и Димитар Петровски (Дими), АНИДИМИ Како почнавте да работите заедно во далечната 2006? Во тоа време во Скопје и Македонија имаше млада и...

Повеќе
02
Ное

Made in Macedonia, ANIDIMI

Short interview with Andrijana Kostova (Ani) and Dimitar Petrovski (Dimi), ANIDIMI Tell us how you started working together (your professional career) back in 2006? There was a young and...

Повеќе
19
Окт

Made in Macedonia, Сара Симоска, Oskashop.mk

Сара, најнапред да ти се заблагодарам за муабетот и да те замолам да кажеш нешто за себе?Јас сум Сара Симоска, архитект и дизајнер на мебел. Ги завршив моите магистерски...

Повеќе
05
Окт

Made in Spain, Noah Antonana

Short interview with Noah Antonana from Viana, Navarra, Spain Noah tell me something about yourself? – where you from, your educational and professional background etc. I am a self-taught...

Повеќе