Внатрешно уредување

03
Мај

Култни дански дизајнери (на мебел)

Силно под влијание на функционалните форми на Баухаус во Германија, данските дизајнери беа/се меѓу водечките во светот на дизајнот, посебно во областа на дизајнот на мебел и осветлување. Ова...

Повеќе
02
Мај

Неколку совети за совршена кујна

Кујната е простор кој ја продолжува традицијата на огништето поврзано со собирање на членовите на семејството. Поради нејзината улога на поврзување на семејството, треба да биде прикладно сместена во...

Повеќе
23
Апр

Револуционизирање на внатрешните простори – моќта на тапетите во модерниот ентериер дизајн

Омаж на Гонзо новинарството (на Хантер С. Томсон) Прицврстете се и држете се цврсто, потрошете неколку минути на книжевна забава, во чест на големиот Хантер С. Томпсон. ВИ =...

Повеќе
22
Апр

Кујнска ниша

Современите кујни имаат вообичаено елементи со едноставен изглед, најчесто без рачки, во сјајна или мат завршна изработка. Кујнските елементи без рачки се еден од трендовите (кој е веќе неколку...

Повеќе
20
Апр

Персонализирани шеми на бои, неколку комбинации на бои инспирација за вашата канцеларија годинава

Во динамичниот свет на бизнисот, канцелариските простори еволуираа во повеќе од обични работни места. Тие сега ја претставуваат суштината, вредностите и културата на компанијата, сложено вткаени во ткивото на...

Повеќе
01
Апр

Употреба на црни или темни бои за ѕидови и тавани: тренд на дизајн кој додава драма и длабочина

Црната (вклучително и темните бои) веќе долго време се поврзува(ат) со елеганција и софистицираност. Овие бои можат да создадат драматичен и храбар ефект во секоја просторија, што ја прави...

Повеќе
28
Мар

Интервју со Филип Конески архитект и креативниот ум зад проектот “Сувенири Скопје”

Филип Конески, архитектот и креативниот ум зад проектот “Сувенири Скопје”, го внесе своето уметничко гледање на градот со дигитални илустрации од Скопје печатени на бетонски плочи. Преку овие уникатни...

Повеќе