Uncategorized

20
Апр

Персонализирани шеми на бои, неколку комбинации на бои инспирација за вашата канцеларија годинава

Во динамичниот свет на бизнисот, канцелариските простори еволуираа во повеќе од обични работни места. Тие сега ја претставуваат суштината, вредностите и културата на компанијата, сложено вткаени во ткивото на...

Повеќе
28
Мар

Пјер Полин, визионерскиот дизајнер што ја редефинира уметноста на мебелот

Фотелја печурка (1959) Меѓу најпознатите дела на Полин е иконата „Фотелјата печурка или Ф560“. Создадена во 1959 година, овој револуционерен дизајн се одликуваше со неговата заоблена форма (во форма...

Повеќе
17
Фев

Откривање на празнината, егзистенцијалзмот во минималистички ентериер дизајн?!

Минимализмот, повеќе од само естетски тренд, навлегува во длабочините на човековото постоење, рефлектирајќи ги нашите грижи и аспирации во внимателно уредени простори. Тоа е дизајнерска филозофија која го отстранува...

Повеќе
14
Фев

Иновативни трендови во дизајнот на ентериер за 2024 година

Динамичната арена на внатрешно уредување прогресивно ги опфаќа новите концепти и естетика во склад со променливите времиња. Навлегувајќи во првиот квартал од 2024 година, очекувајте да бидеме сведоци на...

Повеќе
05
Фев

Chiaroscuro, уметност на светлината и сенката во дизајнот на ентериер

Замислете соба облеана во топла сончева светлина, каде сенките танцуваат низ текстурираните ѕидови и скриените агли шепотат тајни. Ова е магијата на chiaroscuro, прастара уметничка техника која користи светлина...

Повеќе
09
Јан

Катализатор за соработка – дизајнирање канцелариски простори за креативна соработка

Денешното работно место претрпува длабока трансформација, збогувајќи се со конвенционалната монотонија на преградените работни места/cubicles и воведувајќи нова ера на соработка и иновации. Бизнисите сè повеќе ја препознаваат трансформативната...

Повеќе
28
Дек

Модерен еклектичен дизајн на ентериер

Модерниот еклектичен ентериер дизајн е енергична симфонија на стилови, хармоничен судир на епохи и влијанија што создаваат простор кој е уникатно ваш. Станува збор за кршење на правилата, прифаќање...

Повеќе
18
Дек

Hygge и Lagom – пронаоѓање смиреност и задоволство во скандинавскиот дизајн на ентериер

Скандинавскиот ентериер дизајн станува сè попопуларен во последниве години, при што се повеќе луѓе ги прифаќаат принципите на hygge и lagom (хиге и лагом). Овие скандинавски концепти се сконцентрирани...

Повеќе