Кујна

02
Мај

Неколку совети за совршена кујна

Кујната е простор кој ја продолжува традицијата на огништето поврзано со собирање на членовите на семејството. Поради нејзината улога на поврзување на семејството, треба да биде прикладно сместена во...

Повеќе
22
Апр

Кујнска ниша

Современите кујни имаат вообичаено елементи со едноставен изглед, најчесто без рачки, во сјајна или мат завршна изработка. Кујнските елементи без рачки се еден од трендовите (кој е веќе неколку...

Повеќе
17
Фев

Откривање на празнината, егзистенцијалзмот во минималистички ентериер дизајн?!

Минимализмот, повеќе од само естетски тренд, навлегува во длабочините на човековото постоење, рефлектирајќи ги нашите грижи и аспирации во внимателно уредени простори. Тоа е дизајнерска филозофија која го отстранува...

Повеќе
14
Фев

Иновативни трендови во дизајнот на ентериер за 2024 година

Динамичната арена на внатрешно уредување прогресивно ги опфаќа новите концепти и естетика во склад со променливите времиња. Навлегувајќи во првиот квартал од 2024 година, очекувајте да бидеме сведоци на...

Повеќе
05
Фев

Chiaroscuro, уметност на светлината и сенката во дизајнот на ентериер

Замислете соба облеана во топла сончева светлина, каде сенките танцуваат низ текстурираните ѕидови и скриените агли шепотат тајни. Ова е магијата на chiaroscuro, прастара уметничка техника која користи светлина...

Повеќе
09
Јан

Катализатор за соработка – дизајнирање канцелариски простори за креативна соработка

Денешното работно место претрпува длабока трансформација, збогувајќи се со конвенционалната монотонија на преградените работни места/cubicles и воведувајќи нова ера на соработка и иновации. Бизнисите сè повеќе ја препознаваат трансформативната...

Повеќе
28
Дек

Модерен еклектичен дизајн на ентериер

Модерниот еклектичен ентериер дизајн е енергична симфонија на стилови, хармоничен судир на епохи и влијанија што создаваат простор кој е уникатно ваш. Станува збор за кршење на правилата, прифаќање...

Повеќе
18
Дек

Hygge и Lagom – пронаоѓање смиреност и задоволство во скандинавскиот дизајн на ентериер

Скандинавскиот ентериер дизајн станува сè попопуларен во последниве години, при што се повеќе луѓе ги прифаќаат принципите на hygge и lagom (хиге и лагом). Овие скандинавски концепти се сконцентрирани...

Повеќе
15
Дек

Biohack Your Home – направете средина за врвни перформанси и благосостојба

Создавањето средина што промовира врвни перформанси и севкупна благосостојба е од суштинско значење за успехот во денешниот свет кога се живее со брзо темпо. Биохакинг, термин измислен од претприемачот...

Повеќе