Станбен простор

09
Ное

Лагом и внатрешното уредување

Буквален превод на  ‘Lagom‘ од шведски е  „доволно, достаточно, адекватно или тамам,”. Кога велиме „лагом“ мислиме на едноставност и минимализам. Се однесува на скромно живеење, наместо расипно и живеење...

Read More
02
Ное

Неколку совети за совршена кујна

Кујната е простор кој ја продолжува традицијата на огништето поврзано со собирање на членовите на семејството. Поради нејзината улога на поврзување на семејството, треба да биде прикладно сместена во...

Read More
05
Сеп

Ефектите на икигаи во внатрешното уредување

Внатрешниот дизајн игра клучна улога во подобрувањето на квалитетот на живеење; бојата или текстурата влијаат на искуството на луѓето и како тие го чувстуваат просторот, соба дизајнирана со специфичен...

Read More
06
Мај

Бруталистички ентериер на стан во Белград

Станот 47/1 се наоѓа на приземје во новоизградена станбена зграда на белградски Врачар. „Со проектот, во рамки на тензичната урбана структура на предметната локација, се трага по нетипична станбена...

Read More
13
Апр

Како до совршена кујна?

Голем број од сопствениците на домови планираат да ги реконструираат своите домови во блиска иднина и повеќето од нив сакаат да се фокусираат на кујната. Ова дефинитивно има смисла!...

Read More
10
Мар

Вила Петрароло (Masseria Petrarolo)

Сместена на имот од 30 хектари, помеѓу насади од лаванда и маслинови дрва и со поглед на Јадранското Море, оваа луксузна вила во Апулиа од седумнаесетиот век е поранешна...

Read More