Детска соба

17
Фев

Откривање на празнината, егзистенцијалзмот во минималистички ентериер дизајн?!

Минимализмот, повеќе од само естетски тренд, навлегува во длабочините на човековото постоење, рефлектирајќи ги нашите грижи и аспирации во внимателно уредени простори. Тоа е дизајнерска филозофија која го отстранува...

Повеќе
14
Фев

Иновативни трендови во дизајнот на ентериер за 2024 година

Динамичната арена на внатрешно уредување прогресивно ги опфаќа новите концепти и естетика во склад со променливите времиња. Навлегувајќи во првиот квартал од 2024 година, очекувајте да бидеме сведоци на...

Повеќе
05
Фев

Chiaroscuro, уметност на светлината и сенката во дизајнот на ентериер

Замислете соба облеана во топла сончева светлина, каде сенките танцуваат низ текстурираните ѕидови и скриените агли шепотат тајни. Ова е магијата на chiaroscuro, прастара уметничка техника која користи светлина...

Повеќе
09
Јан

Катализатор за соработка – дизајнирање канцелариски простори за креативна соработка

Денешното работно место претрпува длабока трансформација, збогувајќи се со конвенционалната монотонија на преградените работни места/cubicles и воведувајќи нова ера на соработка и иновации. Бизнисите сè повеќе ја препознаваат трансформативната...

Повеќе
28
Дек

Модерен еклектичен дизајн на ентериер

Модерниот еклектичен ентериер дизајн е енергична симфонија на стилови, хармоничен судир на епохи и влијанија што создаваат простор кој е уникатно ваш. Станува збор за кршење на правилата, прифаќање...

Повеќе
18
Дек

Hygge и Lagom – пронаоѓање смиреност и задоволство во скандинавскиот дизајн на ентериер

Скандинавскиот ентериер дизајн станува сè попопуларен во последниве години, при што се повеќе луѓе ги прифаќаат принципите на hygge и lagom (хиге и лагом). Овие скандинавски концепти се сконцентрирани...

Повеќе
13
Апр

Како до совршена кујна?

Голем број од сопствениците на домови планираат да ги реконструираат своите домови во блиска иднина и повеќето од нив сакаат да се фокусираат на кујната. Ова дефинитивно има смисла!...

Повеќе
    • 1
    • 2