Мебел по мерка

22
Јун

Кујнска работна плотна

Изборот на работна плотна е една од најбитните работи при опремувањето на кујна. Треба да внимавате на следниве работи кога бирате кујнска работна плотна- дали е водоотпорна, колкава е...

Повеќе
22
Јун

Кујнски мијалници

Денес, кујнските мијалници доаѓаат во најразлични форми, големини и материјали, од традиционален нерѓосувачки челик, композит, керамика, природен камен, бакар итн. Мијалникот е местото каде што ги  ставате валканите садови,...

Повеќе
09
Мај

Мурал во внатрешното уредување

Без сомнение, муралите постојат уште од самото постоење на човекот, како форма на вредно сведоштво за животот, од праисториското време па се до денес. Од пештерските слики во Ласко...

Повеќе
05
Мај

Kултен дизајн на светлечки тела

Во минатиот век, на пазарот се појавија цела низа иновативни дизајни на светлечки тела (осветлување). Некои беа брзо заборавени со тек на времето, но има парчиња кои и денес...

Повеќе
31
Мар

Јапонски производители на мебел

Конструирани со силни чувства за функционалност и дизајн, јапонскиот мебел е познат глобално. Доколку Ви се потребни идеи за промена на внатрешното уредување ќе ви преставиме неколку јапонски производители...

Повеќе
25
Јан

Етно (турски) стил во внатрешното уредување, прв дел

Етно стил во внатрешното уредување во денешно време повеќе е лесна стилизација на главните карактеристики на традиционалните народни куќи. Етно стилот вообичаено ги копира и/или поинаку ги распоредува шарите,...

Повеќе
23
Јан

Карактеристики на скандинавски стил во внатрешното уредување (втор дел)

Ако треба да сумираме со една реченица, скандинавскиот ентериер дизајн е баланс помеѓу практичноста и убавината. Доколку сакате да дознаете повеќе за основните дизајн елементи и декоративни идеи кои...

Повеќе
21
Јан

Скандинавски стил во внатрешното уредување (прв дел)

Можеби наједноставната дефиниција за скандинавскиот стил во внатрешното уредување и целосно во духот на минимализмот е „наоѓање рамнотежа помеѓу функционалноста и убавината“. Скандинавскиот дизајн е присутен во многу домови...

Повеќе
14
Јан

Трендови за кујна 2021

Без разлика дали годинава сфативте дека кујната не е само за покажување, туку и за подготвување на храна, или пак се претворивте во некој од генијалците кои ги гледаме...

Повеќе