06
Јун

Имагинарна кафе средба меѓу Алберто Џакомети и Марк Ротко

Поставување на сцената Париз, 1964 год. Прекрасно есенско попладне. Алберто Џакомети, познатиот швајцарски скулптор, седи стуткан во едно кафуле на мала маса во аголот на Les Deux Magots, историско...

Повеќе