05
Дек

Интервју за блогот на Даибау

Доколку сакате да дознаете повеќе за 3Д визуелизација/3Д моделирање прочитајте во нашето интервку за блогот на Даибау.

Што е 3D визуелизација?

Архитектурата започнува со скица. Скицата е дел од креативниот процес на архитектонско планирање. Преку неа архитектот ја дизајнира куќата, прави планови, основи, пресеци, конструктивни елементи, конструктивни делови и сл. Плановите и нацртите делумно служат за комуникација помеѓу архитектот и клиентот, но тие се првенствено упатства и насоки за изведувачите. Ако се сеќавате на поговорката која вели дека сликата вреди илјада зборови, тогаш можете да разберете зошто 3D визуелизациите, односно анимацијата и моделирањето како алатка воопшто, станаа толку важни.

3D визуелизацијата е тродимензионална слика на вашиот иден дом. Го прикажува внатрешниот или надворешниот простор што дизајнерот прво го црта на компјутер дел по дел. Може да има десетици скици и идеи. Потоа ги избира најкреативните и најубавите и прави 3Д модел – нешто слично на трејлер за филм – и го покажува на клиентот. Сликите, наречени рендери се извлекуваат од моделот или се создава анимација. А преку рендери и анимации се симулира одреден простор. Кога ќе му покаже на клиентот таква презентација, тој/таа има впечаток дека тој/таа всушност гледа и стои во неговата/нејзината идна дневна соба или на скалите за кои толку многу дискутирал.

Совети од ДЕКОРАМА ДООЕЛ 

1.Што Вам ви претставува најголем предизвик кога е дизајнот во прашање? 

Најголемиот предизвик во ентериер дизајнот (без разлика дали станува збор за резиденцијален или комерцијален просторт) за нас е да го задоволиме индивидуалниот вкус и потреби на клиентите, истовремено создавајќи функционален и естетски прилагоден простор. Во Декорама, ние го градиме нашиот дизајн врз основа на креативност, иновации и соработка со клиентите, обезбедувајќи персонализиран и иновативен дизајн кој секој простор прави да биде уникатен и истовремено ги задоволува потребите на сопственикот……. продолжува на Даибау

Побарајте нè на info@dekorama.design и/или пополнете ја формата доколку Ви треба совет за    внатрешно уредување во минималистички стил.