15
Ное

Колекција мебел со потпис на Лени Кравиц

Kravitz Design се здружи со CB2 за да претстави нова линија на мебел и додатоци за домот.

Лени Кравиц не е само музичка ѕвезда, туку и успешен дизајнер. Од 2003 година, неговата компанија Kravitz Design дизајнира ентериери и создава колекции за различни брендови.


Неговото портфолио вклучува свеќници за Swarovski, дизајн на соби во SLS Hotel Miami Beach и низа проекти за дизајн на ентериери, од луксузни пентхауси до приватни домови. Во септември оваа година, Kravitz Design ја претстави соработката со брендот CB2 – линија на мебел и додатоци за домот.


„Во мојата нова колекција ме инспирираа неверојатните места што ги посетив за време на патувањата, луѓето и предметите кои ги запознав таму“, вели Лени Кравиц. Колекцијата комбинира ладен метал со топли природни материјали – орев, ратан, сомот, бел даб. Kravitz Design и CB2 посветиле особено внимание на шарите на ткаенините кои се инспирирани од африканскиот текстил.

Колекцијата на мебел вклучува парчиња мебел како кревети, столици, фотелји и комоди, како и текстил, ламби и галантерија за дом.
Благодарност до Порта3 кои ни дозволија да го преземеме текстот во целост.