10
Ное

Урбана бања која никогаш не излегува од мода

Бањата, повеќе од кој било друг дел од домот, секогаш се очекува да биде функционална, практична и естетски прифатлива. Без разлика дали станува збор за мал или голем простор, ова се некои основи на урбаниот дизајн што треба да ги следи секое семејство. Елегантен, но „трезен“ дизајн, воздушен, но доволно само за да не се загрози суштината. Сето ова се постигнува со избор на минималистички стил, светли и мазни бои кои ќе го нагласат спокојството на амбиентот и ќе овозможат поголем пристап до природна светлина.


Опремата за бања треба да биде што е можно поедноставна, но практична – ако наидете на мебел за бања што истовремено свети и ја нагласува неговата основна цел, знајте дека сте го освоиле џекпотот! Правоаголните форми се најчестиот избор на клиенти од едноставна причина што изгледаат најпрактични, без разлика дали станува збор за елементи што се вградени во sидовите или мијалници, самостојни кади, па дури и славини.


Акцентот е, според тоа, на целосната функционалност на урбаните бањи, но без да се изгуби суштината на дизајнот. Покрај урбани бањи со мали димензии, во кои повеќе од се се бара поголем простор и максимална практичност на елементите, има многу поголеми градски апартмани со бањи кои треба да бидат опремени за целосно уживање во моментите кога е потребно да се ослободите од стресот или едноставно да избегате од секојдневните проблеми. Тогаш е важно да се обезбеди декор кој ќе изгледа како модерен спа центар, а тоа може да се постигне сосема соодветно со избирање на правилно осветлување со поставување големи сијалици во стратешки места.

Благодарност до Порта3 кои ни дозволија да го преземеме текстот во целост.