Блог

29
Авг

Made in Macedonia – истражување на уметноста на металот, интервју со Озбек Ајваз

Во светот на уметноста, скулпторите ја имаат моќта да ја трансформираат цврстината на металот во форми кои предизвикуваат емоции и мисла. Имавме привилегија да седнеме со Озбек Ајваз, млад...

Повеќе
14
Авг

Неколку убедливи причини зошто проекторот ќе го замени телевизорот во вашата дневна соба

Во светот на домашната забава што постојано се развива, од суштинско значење е да бидете авангарда. Кога станува збор за создавање на врвно филмско искуство во вашата дневна соба,...

Повеќе
30
Јул

Максималистички дизајн на ентериер: примена на храбри бои, текстури и креирање простор со карактер

Максимализмот е еден од најжешките трендови во дизајнот на ентериер и декор за 2023 година. Ако ги сакате смелите бои, текстури и дезени, максимализмот може да биде совршен стил...

Повеќе
29
Јул

Неколку совети за совршена кујна

Кујната е простор кој ја продолжува традицијата на огништето поврзано со собирање на членовите на семејството. Поради нејзината улога на поврзување на семејството, треба да биде прикладно сместена во...

Повеќе
26
Јул

Персонализирани шеми на бои, 5 комбинации на бои инспирација за вашата канцеларија за 2023 година

Во динамичниот свет на бизнисот, канцелариските простори еволуираа во повеќе од обични работни места. Тие сега ја претставуваат суштината, вредностите и културата на компанијата, сложено вткаени во ткивото на...

Повеќе
23
Јул

Пјер Полин, визионерскиот дизајнер што ја редефинира уметноста на мебелот

Фотелја печурка (1959) Меѓу најпознатите дела на Полин е иконата „Фотелјата печурка или Ф560“. Создадена во 1959 година, овој револуционерен дизајн се одликуваше со неговата заоблена форма (во форма...

Повеќе