Блог

28
Мар

Интервју со Филип Конески архитект и креативниот ум зад проектот “Сувенири Скопје”

Филип Конески, архитектот и креативниот ум зад проектот “Сувенири Скопје”, го внесе своето уметничко гледање на градот со дигитални илустрации од Скопје печатени на бетонски плочи. Преку овие уникатни...

Повеќе
28
Мар

Пјер Полин, визионерскиот дизајнер што ја редефинира уметноста на мебелот

Фотелја печурка (1959) Меѓу најпознатите дела на Полин е иконата „Фотелјата печурка или Ф560“. Создадена во 1959 година, овој револуционерен дизајн се одликуваше со неговата заоблена форма (во форма...

Повеќе
06
Мар

Максимализам, омаж на ексцентричниот стил на Ајрис Апфел во дизајнот на ентериери

Максимализмот е стил на дизајн кој ја слави смелоста, изобилството и еклектичната убавина. Додека минимализмот долго време доминира во светот на дизајнот на ентериер, максимализмот добива на популарност како...

Повеќе
17
Фев

Откривање на празнината, егзистенцијалзмот во минималистички ентериер дизајн?!

Минимализмот, повеќе од само естетски тренд, навлегува во длабочините на човековото постоење, рефлектирајќи ги нашите грижи и аспирации во внимателно уредени простори. Тоа е дизајнерска филозофија која го отстранува...

Повеќе
14
Фев

Иновативни трендови во дизајнот на ентериер за 2024 година

Динамичната арена на внатрешно уредување прогресивно ги опфаќа новите концепти и естетика во склад со променливите времиња. Навлегувајќи во првиот квартал од 2024 година, очекувајте да бидеме сведоци на...

Повеќе