07
Јун

Внатрешноста на Македонската филхармонија

Идејно решение: Виктор Михајлов, дипл.инж.арх.

Основен проект: Македонијапроект АД, 2008/2009

Површина во основа: 3.200 м2

Корисна површина: 8.800 м2

Фото: Филхармонија

Објектот на Македонската Филхармонија, претставува едно вонредно остварување како во нашата земја така и во регионот.

Во денешната објава Ви носиме фотогалерија од ентериерот на објектот, од највпечатливите јавни простори – Големата концертна сала која е со капацитет од 890 места, Фоајето кое зрачи со неговата белина и Камерната сала која е со капацитет од 303 места.

Во ентериерот на салите е вградена површина од 10 000 метри квадратни, фурнирани плочи од америчка цреша со дебелина од 0.6 – 0.9 mm, што ги прави салите исклучително топли во впечатокот и со одлична акустика.

ГОЛЕМА КОНЦЕРТНА САЛА

ФОАЈЕ

КАМЕРНА САЛА

Извор на фотографии

Благодарност до МАРХ од каде е преземена статијата.

Автор на статија: Филип Конески