Месец: м.г

28
Мар

Интервју со Филип Конески архитект и креативниот ум зад проектот “Сувенири Скопје”

Филип Конески, архитектот и креативниот ум зад проектот “Сувенири Скопје”, го внесе своето уметничко гледање на градот со дигитални илустрации од Скопје печатени на бетонски плочи. Преку овие уникатни...

Повеќе
28
Мар

Пјер Полин, визионерскиот дизајнер што ја редефинира уметноста на мебелот

Фотелја печурка (1959) Меѓу најпознатите дела на Полин е иконата „Фотелјата печурка или Ф560“. Создадена во 1959 година, овој револуционерен дизајн се одликуваше со неговата заоблена форма (во форма...

Повеќе
06
Мар

Максимализам, омаж на ексцентричниот стил на Ајрис Апфел во дизајнот на ентериери

Максимализмот е стил на дизајн кој ја слави смелоста, изобилството и еклектичната убавина. Додека минимализмот долго време доминира во светот на дизајнот на ентериер, максимализмот добива на популарност како...

Повеќе