Блог

09
Дек

Made in Macedonia – Ана Ќортошева

Кратко твит интервју со сликарка/илустраторка/дизајнер Ана Ќортошева ex Андроска 🙂 Сликарство vs графички дизајн? Сликарство! Твојот уметнички процес? Се повлекувам во ателје, комплетно се исклучувам од сè, и од...

Повеќе
06
Дек

Култни парчиња мебел 2

Модел: Ламба скакулец/ Grasshopper Floor Lamp Дизајнер: Greta Grossman Година: 1948 Greta Grossman е една од најплодните дизајнер(к)и на сите времиња. Таа го има популаризирано скандинавскиот дизајн  од другата страна...

Повеќе
25
Ное

Акцентирање на ѕидови

Совет #1 Бојадисување на ѕид кој се акцентира Бојадисување на ѕид  е супер решение за оние кои сакаат да го зачинат нивниот дневен престој или спална соба , но...

Повеќе
24
Ное

Наш избор од каталогот на ИКЕА за 2021

Иако годинава што изминува ги растури речиси сите планови за патување надвор од границите на државата, ние во ДЕКОРАМА решивме да почнеме со серијал за ИКЕА, едно од омилените...

Повеќе