Блог

26
Апр

NEXT GENERATION, Made in Macedonia, Ирина Крстевска

Кратко интервју со Ирина Крстевска, фотографКА Што те привлече кон фотографијата?  Естетиката, убавината и начинот на кој фотографијата може да го прикаже сето тоа. Подоцна, и тоа што може...

Повеќе
19
Апр

Made in Macedonia – Трајче Чатмов

Интервју со сликарот Трајче Чатмов Твоето прво уметничко дело? Не знам, откако знам за себе шкртам и од секогаш сум сакал да шкртам. Дали сметаш дека си природен талент...

Повеќе
09
Апр

NEXT GENERATION, Made in Macedonia, Ангела Петровска

Интервју со младата фотографка Ангела Петровска Да почнеме од почеток. Како стана фотографка? Од дете сакав да го користам апаратот на татко ми, кој постојано ги документираше важните моменти...

Повеќе
02
Апр

Made in Macedonia – Валентина Илијевска

Интервју со графичарка и сликарка Валентина Илијевска Благодарам за муабетот Валентина, кажи ни нешто за себе. Уф! Едноставно прашање, но со тежок одговор. Не би сакала да звучи како...

Повеќе
31
Мар

Јапонски производители на мебел

Конструирани со силни чувства за функционалност и дизајн, јапонскиот мебел е познат глобално. Доколку Ви се потребни идеи за промена на внатрешното уредување ќе ви преставиме неколку јапонски производители...

Повеќе
25
Мар

Made in Macedonia – Златко Глигоров

Поп-арт-гламот на Златко Глигоров Што има Златко Глигорoв да каже на темата творење, креирање и реализација на уметноста? Изгледам реално, мислам апстрактно. Сликарот никогаш не го слика светот, туку...

Повеќе
24
Мар

Системи на лизгачки/шибер врати

За разлика од традиционалните и вообичаени крилни врати (со шарки), системите на лизгачки врати овозможуваат маскимално искористување на просторот кој е резервиран за отворање на крилната врата. Во услови...

Повеќе
15
Мар

H&M home пролет-лето 2021

Доколку сте љубител на модерниот дизајн, шведскиот моден гигант H&M има линија за домот која изобилува со прекрасни додатоци, од преубави постелнини и декоративни перничиња па до забавни принтови...

Повеќе
12
Мар

ИКЕА Колекција пролет-лето 2021

Иако годинава ИКЕА ќе немаат нов пролетен каталог, сепак најавија нови продукти кои ќе бидат во продажба во Април 2021 година. Вистинскиот скандинавски дух се гледа во неутралната палета...

Повеќе