Блог

23
Јан

Карактеристики на скандинавски стил во внатрешното уредување (втор дел)

Ако треба да сумираме со една реченица, скандинавскиот ентериер дизајн е баланс помеѓу практичноста и убавината. Доколку сакате да дознаете повеќе за основните дизајн елементи и декоративни идеи кои...

Повеќе
22
Јан

Made in Macedonia – Калиопи Трпчева

Интервју со сликарка/илустраторка/графички дизајнер Калиопи Трпчева Раскажи ни ја твојата приказна? Мојата приказна се моите илустрации, сите работи кои ги правам во моето секојдневи јас ги илустрирам, тука се...

Повеќе
21
Јан

Скандинавски стил во внатрешното уредување (прв дел)

Можеби наједноставната дефиниција за скандинавскиот стил во внатрешното уредување и целосно во духот на минимализмот е „наоѓање рамнотежа помеѓу функционалноста и убавината“. Скандинавскиот дизајн е присутен во многу домови...

Повеќе
18
Јан

Made in Macedonia – Маријана Иванова

Кратко твит интервју со IMposter – Маријана Иванова, графички дизајнер/постер артист Кажи ни нешто за себе? Отсекогаш сум била опкружена со уметност, сите во моето семејство се талентирани и...

Повеќе
14
Јан

Трендови за кујна 2021

Без разлика дали годинава сфативте дека кујната не е само за покажување, туку и за подготвување на храна, или пак се претворивте во некој од генијалците кои ги гледаме...

Повеќе
07
Јан

Made in Macedonia – Ерина Богоева

Кратко твит интервју со Ерина Богоева, фотографКА Како почна да се занимаваш со фотографија? Мојата приказна со фотографијата започна во средно. Учев во програмата за Меѓународна Матура во гимназијата...

Повеќе
29
Дек

Made in Macedonia – Дејан Џолев

Кратко твит интервју со Дејан Џолев, визуелен артист, основач на школата за дизајн и уметност „Џолев и уметностите” и главен и одговорен уредник на платформата „Скала магазин” Фотографија vs...

Повеќе
22
Дек

Made in Macedonia – Нина Симовска

Кратко твит интервју со сликарка/илустраторка/графички дизајнер/муралистка Нина Симовска Колку години имаше кога го нацрта твојот прв цртеж/слика? Не се сеќавам колку години имав, бев многу мала. Бидејќи татко ми...

Повеќе
15
Дек

Made in Macedonia – Маја Танева

Кратко твит интервју со скулптор/сликарка Маја Танева Скулптура? Зошто баш скулптура? Скулптурата е магија. Тродимензионалноста отвара различни хоризонти во процесот на создавање но исто така и во процесот на...

Повеќе
11
Дек

Домашна библиотека

Побарајте нè за заедно да креираме простор за чување на вашите книги Ако вашите книги се вака наредени, сигурно знаете дека постојат и други начини. Ние не сме куратор...

Повеќе