Блог

22
Фев

Made in Macedonia – Јорданчо Кицовски – Кицо

Интервју со сликарот Јорданчо Кицовски – Кицо Здраво Кицо,  најнапред благодарам што се нафати да одговориш на нашите прашања. Кажи ми нешто за твојата уметност? По струка сум графичар...

Повеќе
15
Фев

Made in Macedonia – Калина Брајковска

Интервју со сликарката Калина Брајковска Што беше пресвртен момент, кога реши да сликаш? Моментот кога осознав какво искуство ми овозможува процесот на сликање, лудо и незаборавно, престануваш да размислуваш,...

Повеќе
08
Фев

Made in Macedonia – Влатко Деков

Кратко твит интервју со Влатко Деков Омилен фотоапарат? Засега се 2 , Canon 6D I Ricon GR.Сепак фотографијата не ја прави фото камерата туку оној кој ја користи или...

Повеќе
01
Фев

Made in Macedonia – Андреј Митевски

Кратко интервју со скулптор/вајар Андреј Митевски Кажи ни нешто за себе, што те натера да се занимаваш со скулптура? Мојата определба да имам професија која за цел има создавање,...

Повеќе
26
Јан

Made in Belgium – Тeјс Хостин/Tijs Hostyn

Кратко интервју со фотографот од Белгија Тeјс Хостин Кажи ми нешто за себе? Како стана фотограф? Кога започна да фотографираш? Мојата девојка имаше стар ДСЛР апарат. Кога била помлада,...

Повеќе
25
Јан

Етно (турски) стил во внатрешното уредување, прв дел

Етно стил во внатрешното уредување во денешно време повеќе е лесна стилизација на главните карактеристики на традиционалните народни куќи. Етно стилот вообичаено ги копира и/или поинаку ги распоредува шарите,...

Повеќе
23
Јан

Карактеристики на скандинавски стил во внатрешното уредување (втор дел)

Ако треба да сумираме со една реченица, скандинавскиот ентериер дизајн е баланс помеѓу практичноста и убавината. Доколку сакате да дознаете повеќе за основните дизајн елементи и декоративни идеи кои...

Повеќе
22
Јан

Made in Macedonia – Калиопи Трпчева

Интервју со сликарка/илустраторка/графички дизајнер Калиопи Трпчева Раскажи ни ја твојата приказна? Мојата приказна се моите илустрации, сите работи кои ги правам во моето секојдневи јас ги илустрирам, тука се...

Повеќе
21
Јан

Скандинавски стил во внатрешното уредување (прв дел)

Можеби наједноставната дефиниција за скандинавскиот стил во внатрешното уредување и целосно во духот на минимализмот е „наоѓање рамнотежа помеѓу функционалноста и убавината“. Скандинавскиот дизајн е присутен во многу домови...

Повеќе
18
Јан

Made in Macedonia – Маријана Иванова

Кратко твит интервју со IMposter – Маријана Иванова, графички дизајнер/постер артист Кажи ни нешто за себе? Отсекогаш сум била опкружена со уметност, сите во моето семејство се талентирани и...

Повеќе